Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.

  Harvey Martin (1942-2014)

  Billedhuggeren Harvey Martin var oprindelig uddannet smed og socialarbejder. Han tog sin afgang på Det Fynske Kunstakademi i 1970, og han var medstifter af Kunstnergruppen Flash. Efternavnet er fransk og udtales ‘Martaing’, fordi han egentlig stammer fra de franske Huguenotter. Det engelske fornavn stammer fra en canadisk onkel.

  Gennem årenes løb udviklede han sit eget formsprog – kaldet konkret figuration. For til sidst at vende tilbage til bogstavskulpturerne. Hans skulpturer er meget personlige og de er et billede af, hvor han er i sit liv i den periode de bliver til. Der er en rejse i fantasien. Han fandt det fascinerende hvordan man kunne omdanne store, kolde stålplader til at give liv og kærlighed fra sig.

  I flere årtier var samarbejdede han med af Odense Kommune om at tage sig af såkaldt utilpassede unge. De hjalp ham på værkstedet og gav ny inspiration til kunstneren.

  Harvey Martins skulpturer har alle noget storladent over sig, ligesom han benytter monumentale formater i overensstemmelse med robustheden i de foretrukne materialer. Han betragtes som en af Danmarks allerførste minimalister og hans skulpturer er repræsenteret flere steder i blandt andet Danmark, Holland og Tyskland. Herhjemme har han skulpturer stående på danske kunstmuseer, herunder HEART i Herning, Vejle Kunstmuseum, Fyns Kunstmuseum samt i Kongens Have i København.

   

  Foto: Kunst i Varde

  VÆRKER AF KUNSTNEREN

  X