Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.

  Henning Elving (f. 1947)

  Henning Elving bor og arbejder i Viborg. Han har studeret fra hos Svend Wiig Hansen og Svend Ritter. Senere hen valgte han at supplere sine studier med undervisning på Morsø Metalstøberi, Exametal i Barcelona og som gæstelærer på Alfa Art College i Helsinki.

  Han har udstillet siden 1981 og har adskillige, både separat- og gruppeudstillinger i ind- og udland, på CV’et. Gennem årene er det desuden blevet til en del udsmykningsopgaver og salg til flere danske og udenlandske virksomheder, samt til offentlige institutioner.

  Han har modtaget flere legater og udmærkelser for sit kunstneriske virke fra bl.a. Kulturministeriet, Nordisk Kulturfond og Kunstakademiet samt Guldmedalje for ”Masterclass” 2000 i Skt. Petersborg.

  Kendetegnende for hans kunst, er at den ofte trækker tråde tilbage i kunsthistorien.

  Fra 90’erne har han haft symposier og studierejser til bl.a. Kina, Rusland, Litauen, Peru Bolivia, Chile og Grækenland. Kunstneren optræder i flere litterære sammenhænge, både i Weilbachs Kunstnerleksikon 1995, Nordic Sculptors, Tromsø 1992, TV2 ”Portræt af en billedhugger” 1993 og 2008 m.fl.

  Henning Elving er medlem af Billedkunstnernes Forbund og medlem og formand for Dansk Billedhuggersamfund.

  Kunstnerens hjemmeside

   

  Foto: Privat

  VÆRKER AF KUNSTNEREN

  X