Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.

  Jens-Flemming Sørensen (1933-2017)

  Jens-Flemming Sørensen var en dansk autodidakt billedhugger. Han var oprindelig udlært skrædder, men fra 1960’erne arbejdede han eksperimenterende med skulpturen, helt i tråd med tendenserne hos Eks-skolen og Sommerudstillingen.

  Han var medstifter af gruppen Passepartout, der blev stiftet i 1966. Her videreførte han den realisme og de surrealistiske tendenser i sine skulpturer ved at kombinere geometriske figurer som kasser, kugler og steler med mere organiske former.

  Kunstneren udstillede flere gange på blandt andet Charlottenborgs Forårsudstilling, Sommerudstillingen, Kunstnernes Efterårsudstilling, Grønningen, Vejle Kunstmuseum, Esbjerg Kunstmuseum, Kunsthal Aarhus. Han fungerede desuden som censor på Sommerudstillingen og på Forårsudstillingen i en årrække. Fra slutningen af 1960’erne havde han flere store udsmykningsopgaver.

  Jens-Flemming Sørensen modtog blandt andre Statens Kunstfonds 3-årige stipendium to gange, Ny Carlsbergfondets Romerstipendium, Eckersberg Medaljen og Prix de la sculpture i Cannes. Han havde flere rejser og udlandsophold til Italien og USA, og var bosat i Pietrasanta i Italien fra 1987 og frem til sin død.

   

  Foto: Peter Thomsen

  VÆRKER AF KUNSTNEREN

  X