Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.

  Kerstin Merlin Eriksdotter (f. 1962)

  Kerstin Merlin Eriksdotter er en svensk billedhugger, som bor og arbejder i Göteborg.

  Hun har specialiseret sig indenfor bronzestøbning og laver hovedsageligt skulpturer, men arbejder også med maleri og mosaik.

  Efter at have læst lov og astronomi ved Göteborgs Universitet, arbejdede hun nogle år i både den private og den offentlige sektor. Kerstin Merlin Eriksdotter savnede dog et kreativt frirum i sit arbejde og efterhånden blev hun mere bevidst om, at hun ønskede at videreformidle tidløse værdier og begreber gennem kunsten og at det skulle være hendes bidrag til samfundet i stedet.

  Hun startede sin kunstneriske karriere som maler og blev uddannet på Dômen Art School i Göteborg, hvor hun studerede videre indenfor mosaik. Her oplevede hun hvordan selve materialet spillede en væsentlig rolle i den kreative proces, og var et kamp mellem kunstneren og materialet. Tankerne om genbrug af materialer tiltalte hende også.

  Senere bevægede hun sig mere over til skulptur som hendes vigtigste måde at udtrykke sig på.

  Kerstin Merlin Eriksdotter havde visioner, ideer og skitser til værker, men hun var nødt til at finde kunstnere og kunsthåndværkere, der kunne lære hende de teknikker, der var nødvendige for at producere skulptur. Hun har siden været i lære og dygtiggjort sig, og i dag driver hun sit eget værksted.

  Kunstnerens hjemmeside

   

  Foto: Agneta Thorsen Plasidius

  VÆRKER AF KUNSTNEREN

  X