Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.

  Kirsten Ernst (f. 1944)

  Kunstneren Kirsten Ernsts skulpturer er udført i keramik eller bronze. Udover skulpturer har hun også lavet flere vandkunst-værker.

  Kendetegnende for hendes værker er et organiske og blødt udtryk / former, samt hendes farvevalg, hvor den blå, gule og orange ofte går igen.

  Kirsten Ernst er uddannet fra Designskolen i København i 1960-64, og har udstillet på blandt andet Kunstnersammenslutningen Den Flexible, Charlottenborg i 1965-90, Skulpturbiennalerne i Kongens Have siden 1984, Kongegårdens sommerudstilling i Korsør siden 1996, og har desuden haft en lang række udstillinger i gallerier, museer, udstillingshaller m.v. i ind- og udland.

  Hun har fået tildelt flere udsmykningsopgaver, som blandt andet vandkunst ved Sorø Centralrenseanlæg i 2005, udsmykning af kantinen i VUC Horsens i 2005, vandkunst ved Hvalsø Rådhus i 2003.

  Kunstneren har modtaget priser og legater, herunder et rejselegat fra Vestsjællands Amt til Ungarn 2001, og et rejselegat fra det danske kulturministerium til Rumænien 1971.

  I 1988 blev hun kåret som Årets kunstner i Tårnby Kommune og hun vandt udsmyknings-konkurrencer hos NESA Hellerup i 1986 og NESA Vangede i 1992. Derudover er hun repræsenteret i adskillige litterære værker, herunder Weilbachs Kunstnerleksikon.

   

  Foto: Privat

  VÆRKER AF KUNSTNEREN

  X