Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.

  Olafur Eliasson (f. 1967)

  Dansk-islandske Olafur Eliasson er en af de mest berømte nulevende kunstnere. Han arbejder med en lang række medier som installation, maleri, skulptur, fotografi og film.

  Siden 1997 har hans kritikerroste soloudstillinger været vist på fremtrædende museer verden over som Museum of Modern Art i New York, Louisiana Museum of Modern Art i Humlebæk, 21 Museum of Contemporary Art, Kanazawa og Venedig Biennalen. Kunstnerens projekter i det offentlige rum omfatter bl.a. Your Rainbow Panorama, der er en 150 m lang cirkelformet gangbro i farvet glas oven på ARoS Kunstmuseum i Aarhus og Fjordenhus i Vejle.

  Hans atelier i Berlin blev grundlagt i 1995 og tæller i dag over 100 håndværkere, teknikere, arkitekter, kunsthistorikere, arkivarer, programmører, administratorer og kokke. Sammen med kunstneren udfører de eksperimenter og udvikler kunstværker og udstillinger samt arkiverer og kommunikerer hans arbejde digitalt og på tryk.

  Olafur Eliasson har tidligere været leder af Institut für Raumexperimente og fungerer i dag som adjungeret professor ved Alle School of Fine Arts and Design i Addis Ababa i Etiopien. Han bor og arbejder primært i København og Berlin.

  Kunstnerens hjemmeside

   

  Foto: Lars Borges

  VÆRKER AF KUNSTNEREN

  X