Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.

  Torsten Johansson_Foto: H. Lund Hansen

  Torsten Johansson (1917-1996)

  Torsten Johansson var en svensk-dansk skulptør, industriel designer og grafiker. Han blev gift i 1948 og bosatte sig i København. I 1956 byggede parret hus og atelier i Vedbæk, hvor han boede frem til sin død.

  Han blev uddannet på Otto Skölds malerskole i Stockholm, Academie der bildenden Künste i München og Academie de la Grand Chaumiere i Paris.

  Han har fungerede som gæsteprofessor ved Washington University School of Architecture i St. Louis og ved Tokai University i Japan.
  Derudover var han gæsteunderviser på Dansk Konfektions- og Trikotageskole i Herning.

  Torsten Johansson tog altid udgangspunkt i sig selv til sine designs til både møbler, tekstiler, skulpturer og sølvgenstande – alle udført i et enkelt ukompliceret formsprog. Kunstneren har bl.a. lavet en børne rutsjebane og et klatretræ i Tivoli, et springvand til Tårnby Rådhus, samt et springvand og skulpturer til Greve Stationscenter.

  Han har udstillet på bl.a. Snedkerlaugets udstilling i København, Charlottenborgs forårsudstilling, Middelheim Biennial i Antwerpen, Deense Woonkunst i Amsterdam, Gallery George Jensen i New York, Den Permanente i København samt Scandinavian Furniture Fair i København.

  Kunstnerens hjemmeside

   

  Foto: H. Lund Hansen

  VÆRKER AF KUNSTNEREN

  X