Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.

  Image Alt

  BESØG VARDE

  Har I planer om at besøge kunstbyen Varde, så er her en liste med nogle forslag til, hvordan I enten gennem en guidet tur og/eller en tur på egen hånd, har mulighed for at opleve kunsten i byen.

  G U I D E T  K U N S T T U R

  Vil I gerne med på en guidet tur og blive klogere på kunsten i Varde, hvor kunsthistoriker Mette Kristensen fortæller om udvalgte kunstværker i midtbyen, så planlæg jeres besøg ud fra, hvornår der bliver afholdt en guidet tur. Se de kommende ture HER.

  Grupper kan året rundt booke en guidet kunsttur, og vi kan sammensætte turen ud fra jeres særlige ønsker og behov. For booking send en mail til mk@varte.dk.

  E N – D A G S  T U R  P Å  E G E N  H Å N D

  Tag på en en-dags kunsttur til Varde og oplev byens udendørs kunstmuseum på egen hånd.

  På vores kort og i den fysiske skulpturguide, der blandt andet kan hentes hos Varde Bibliotek og Von Lügenhals, kan I se, hvor de forskellige kunstværker er placeret.
  Vi anbefaler også, at I downloader kunstappen fra VIZGU forud for besøget. Heri kan I høre eller læse historien bag de skulpturer I kommer forbi på jeres tur.

  Efter at have set kunsten i byrummet foreslår vi at I går en runde i Kunsthaven i VARDE GARTEN. Her kan I se kunst udført af anerkendte kunstnere fra ind- og udland.

  Slut eventuelt af med en frokosten eller eftermiddagskaffe i Von Lügenhals charmerende krostue, der er en oplevelse i sig selv.

  Har I tid tilovers kan I tage på Museum Frello, hvor I både kan se en udstilling af lokale maler Otto Frello, hvis malerier er bemærkelsesværdige. For samme billet kan I opleve Varde Kunstforenings aktuelle udstilling i samme bygning.

  K U N S T T U R  M E D  O V E R N A T N I N G

  Skal I på weekendtur eller ønsker I bare et par dage væk hjemmefra, så tag på en kunsttur med overnatning.

  I kan kombinere opholdet med et par dage på egen hånd og eventuel en guidet tur.

  Aftenmaden kan nydes på Von Lügenhals. Når I forlader restauranten efter mørkets frembrud, så husk lige at kigge op til højre, hvor Danmarks største udendørs glaskunstværk “Himlen over Vesterhavet” skifter farve i en stille pulserende rytme.

  Efter middagen kan værkerne i Kunsthaven og Æblehaven opleves by night med hyggelig og stemningsfuld belysning.

  Overnatningen kan passende finde sted i et af Hotel VARDE GARTENs nyetablerede værelser, hvor der er mulighed for tilvalg af brunch dagen efter. Klik HER for booking og priser.

  O M  V A R D E

  Den godt 600 år gamle købstad i Varde er en handelsby, hvor en sjælden historisk atmosfære fletter sig sammen med en driftig og nutidig handelsby, med specialbutikker, hyggelige spisesteder, et stort torv, unik kunsthave og indbydende gågader.

  Varde Å, der en del af Nationalpark Vadehavet, løber gennem byen og trækker derved naturen direkte ind i bymidten, hvor Arnbjergparken med amfitscene, spisested, legepladser, Varde Miniby og hancicapvenlige picnictableauer langs åen kalder på en pause.
  De mange kunstværker i midtbyen, guidede kunstture, oplevelsesloops, der viser rundt i midtbyen med fortællinger om byens natur, historier, kunst og personligheder.
  Handelsbyen Varde er et besøg værd for hele familien. Om sommeren trækker børneloppemarkeder, koncerter, sommerspil og de særlige aktive dage folk til byen. Fra sidst i november forvandler Varde sig til nissernes by, hvor de godt 300 Varde-nisser får  deres faste pladser i midtbyen. Nissebyen understreges af Skandinaviens største nissehue på 120 kvadratmeter, der dækker spiret på det gamle rådhus.

  Nok har den gamle købstad fra år 1476 skiftet udseende, men takket være en omfattende byfornyelse er det lykkedes at bevare det historiske vingesus, der gør handelsbyen Varde til noget helt særligt.

  R I G T I G  G O D  T U R

  X