Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.

  Image Alt

  OM OS

  H V E M  E R  V I ?

  Det er Poul Erik Bech, som er manden bag Danmarks største ejendomsmæglerkæde EDC, der har været initiativtager til denne hjemmeside og som står bag etableringen og finansieringen af den.

  I 2015 oprettede han Poul Erik Bech Fonden, hvorigennem han har valgt at donere en række kunstværker til Varde kommune. Poul Erik Bech har en stor interesse for bygningskulturarv og kunst, og det er derfor han har valgt at gøre en forskel inden for netop de to områder i sin barndomsby.

  Kunsthistoriker Mette Kristensen, der er ansat ved Poul Erik Bech som kunstfaglig konsulent og leder af Kunsthal vARTe, har skrevet teksterne og udarbejdet siden i samarbejde med Christian Bech Jørgensen, Digital Marketing Manager hos EDC.

   

   

  H V A D  V I L  V I ?

  Hjemmesiden skal gøre det nemmere for interesserede, at få et overblik og et bedre kendskab til kunsten i Varde kommune. Det er også derfor vi har valgt, at lave en side hvor alle kunstværker i kommunen er repræsenteret – og ikke kun de, der er blevet doneret af fonden. På hjemmesiden er det også muligt, at blive opdateret på nye kunstværker, at se og tilmelde sig kommende rundvisninger og arrangementer samt at følge med i, hvad der sker af kunstneriske tiltag i området.

  Det har hele tiden været vores vision at gøre Varde til en kunstby, med et unikt udendørs kunstmuseum i bymidten, der vil kunne opleves alle ugens dage hele året rundt. Det mener vi er lykkedes, og visionerne er derfor tiltaget.

  I 2015 åbnede Kunsthal vARTe i Spigerborgade. Et charmerende sted med skiftende udstillinger og åbent værksted, der tilbød kunstnere at bo, arbejde og udstille en måned af gangen. Kunsthallen lukkede i 2021, men vil inden længe genåbne med et nyt koncept i lokaler tættere på centrum.

  VARDE GARTEN, der er et åndehul i byens centrum, lige bag gågaden, stod færdig i 2019. Stedet var en idé som Poul Erik Bech havde arbejdet på siden 1980’erne, og som blev realiseret i samarbejde med arkitekt Niels Grønne.
  Udover selskabslokaler og kroen Von Lügenhals, indeholder VARDE GARTEN også en betagende kunsthave med værker af professionelle og anerkendte kunstnere fra ind- og udland.

  Visionerne rækker også udenfor Vardes bygrænser. I 2020 lancerede vi projektet Kunst i landsbyerne, hvor byer i kommunen kan ansøge om at få kunst i deres by. Næsbjerg, Ølgod, Nr. Nebel og Janderup har allerede modtaget skulpturer og flere vil følge efter.

  Vi håber, at kunsten kan være med til skabe dialog mellem mennesker, bidrage til at skabe liv og aktivitet i hele området, og gøre byen mere attraktiv og spændende for såvel nuværende som kommende borgerne samt turister.
  Vi har, med andre ord, et ønske om at flere mennesker vil få øjnene op for hvad kunst kan være og hvad kunsten kan.

  X