Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.

  Indlæser Begivenheder

  « Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

  Live-kunstudsmykning af årets kæmpe påskeæg

  15. marts 08 00 @ 15. marts 08 00 - 15. marts 17 00

  Lørdag den 23. marts fra kl. 11 til 16

   

  Kom i VARDE GARTEN og se når den argentinske billedkunstner Gonzalo Duport maler årets kunst-påskeæg, der måler hele 170 cm i højden.
  Samtidig vil den lokale billedkunstner Lene Søndergaard dekorere to halve æg.

  Kig forbi og få en snak med kunstnerne eller følg den kunstneriske proces fra det første penselstrøg til det færdige resultat.
  Nyd eventuelt en kop kaffe eller en frokost i Von Lügenhals undervejs.

  Sammen med de tidligere udsmykkede påskeæg af kunstnerne Per Ottesen, Maren Storm Pedersen, Mogens Jessing og Johny Wilslew, vil de nye påskeæg kunne opleves i VARDE GARTEN resten af påsken.

  Tanken er at efterhånden som der kommer flere æg til, vil nogle blive rykket ud i Varde midtby, hvor de kan pynte i påskedagene.

   

  OM KUNSTNERNE

  Gonzalo Duport (f. 1986) er en produktiv kunstner fra Argentina, men kommer ofte på besøg i Danmark og kan derfor tale flydende dansk.

  Materialerne er som regel akryl på lærred, blyant, gouache og tusch på papir. Men alt kan bruges, så der bliver også malet på sko, træpaller og avispapir, arbejdet med fotos m.m.

  Det er det pulserende liv og mennesker, som breder sig i billederne. Mennesker fra Gonzalo Duports hjemlige kvarter: de rare, de skumle, fodboldspilleren, politimanden og de skønne kvinder. Indimellem dukker også hans hund og bevæbnede skurke op på lærredet, hvor tanker og drømme vrimler frem i en næsten tegneserielignende streg.

  Forbindelsen til Danmark blev skabt gennem en Dansk-Argentinsk skoleudveksling i år 2000. Siden tog kunstneren en HF fra Varde Gymnasium, og senere var han på et højskole- og arbejdsophold i Haslev.

  Gonzalo Duport havde sin første soloudstilling i København i 2014, og han gæster nu jævnligt Danmark for at udstille og udføre bestillingsopgaver, hos bl.a. DIS (Dansk Ingeniør Service), der fik en stor rumudsmykning i efteråret 2017, derudover har han udsmykninger i bl.a. en boghandel, på et ølbryggeri, i en is butik og på restauranter. Af større projekter kan nævnes en 90 meter lang væg på en folkeskole i Argentina og en stor udsmykning rundt om Musikhuset på CAMPUS i Varde.

  I 2017 boede, arbejdede og udstillede han i det tidligere Kunsthal vARTe. Derudover er det blevet til udstillinger i bl.a. Buenos Aires, Barcelona, Esbjerg, Antvorskov, København, Odense, Kolding og Aarhus.

   

  Lene Søndergård bor i Varde, men hun er vokset op i Ringkøbing, lige ned til fjorden, med vandet som dagligt lydtapet, luft, lys og masser af sanselige naturoplevelser. En magisk verden, ifølge hende.

  Da hun var barn, besøgte hun ofte en lokal kunstner. Her fik hun lov til at male og forme ler.
  Hos sin første læremester, Otto Eichner, lærte hun at blande sin egen oliemaling, og med intensiteten og sammensætningen af farvepulver kunne hun nu selv bestemme kuløren. Her opstod lysten til at eksperimentere med materialer og strukturer.
  Senere uddannede hun sig til billedkunstlærer og har undervist en del i den pædagogiske verden.

  Som pensionist kan Lene Søndergård nu tillade sig at takke ja til de udstillinger og aktiviteter, hun bliver inviteret til, hvilket giver hende mulighed for til stadighed at eksperimentere med mange forskellige udtryk.

  Detaljer

  Dato:
  15. marts 08 00
  Tidspunkt:
  15. marts 08 00 - 15. marts 17 00
  Begivenhed Kategorier:
  ,
  X