Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.

  Berit Christensen (f. 1948)

  Berit Christensen er en autodidakt glasmager fra Esbjerg, som udelukkende arbejder med det håndrullede Bullseye Glas / koldglas og ovnformet glas, der har en meget høj glas- og farvekvalitet. Hun anvender en særlig teknik, der baserer sig på den gode idé, tålmodighed og respekt for den proces, der foregår i den glohede ovn.

  De sidste mange år, har hun brugt en del tid på at udforske og videreudvikle sine ideer med glasset. Inspirationen finder hun i arkitektur, design og hverdagens små finurligheder. Hendes udtryk er ofte grafisk og stringent.

  Berit Christensen har valgt at arbejde i glas, fordi hun synes det er et fantastisk materiale – organisk og formbart. Men også fordi det er et materiale, der i kraft af en tæt dialog med lyset, konstant byder på nye oplevelser.

  Glassets historie går mere end 4.000 år tilbage, og det fascinerer stadig i kraft af sin foranderlighed og sit potentiale. Det kan forvandles og transformeres i en uendelighed.

  Berit Christensens kunstneriske virke startede med et kursus i glaskunst. Siden da har hun udstillet flere steder i Esbjerg og siden 2016 har hun haft sit eget galleri og glasværksted på Fanø. Her kommer fascinationen af glasset til udtryk i unikke fade, skåle, relieffer, bordplader og skulpturer i farverige varianter.

  Kunstnerens hjemmeside

   

  Foto: Privat

  VÆRKER AF KUNSTNEREN

  X