Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.

  Anders Tinsbo (1938-1994)

  Anders Tinsbo var en dansk billedhugger fra København. Han var søn af en porcelænsmaler og en keramiker, så kunsten har altid fyldt meget i hans liv.

  Oprindelig blev han uddannet stukkatør, men startede på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1961, kort tid efter han havde gennemført sin uddannelse. Men han var frastødt af det monotone og gentagelsesprægede arbejde som forældrene også havde. Så efter et forsøg på at ende det hele, kom kunsten ind i hans liv og blev hans redning.

  Anders Tinsbo har udstillet adskillige steder i Danmark og i Sverige, og nåede også at skabe en lang række udsmykninger i sit arbejdsliv. Kunstnerens mest kendte værk er en vandkunstskulptur på Kultorvet i København fra 1970.
  Kunstneren fik tildelt flere priser og legater. Gennem en årrække arbejdede han som underviser ved Det Kongelige Danske Kunstakademi og var censor ved flere censurerede udstillinger. Han underviste også i bærende konstruktioner på Arkitektskolen i en periode.

  Anders Tinsbo tog aktivt del i dansk kunstliv, både inden for bestyrelser og i kunstnersammenslutninger, og var ofte en engageret debattør, eller ligefrem provokatør, ikke mindst som talsmand for de udøvende kunstneres rettigheder.

   

  Foto: Privat

  VÆRKER AF KUNSTNEREN

  X