Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.

  Bertil Herlow Svensson (1929-2012)

  Bertil Herlow Svensson voksede op under forholdsvis simple forhold. I sine unge år var han sømand, og derefter arbejdede han som sløjdlærer indtil han fra midten af 60’erne, valgte at beskæftige sig fuld tid med sin kunst.

  Som kunstner var han autodidakt. Han fik sit gennembrud i 1967 som 35 årig. Omkring samtidigt debuterede han med sin første soloudstilling i Stockholm, der blev efterfulgt af flere udstillinger på museer og kunsthaller. Kunstnerens sidste store udstilling var på Trelleborg Museum i 2010. Efter udstillingen erhvervede Trelleborg kommune et par af værkerne, selvom kunstneren de sidste 20 år af sit liv konstant nægtede at sælge sine skulpturer.

  Udover i Trelleborg kommune, findes hans værker i dag på blandt andet på Moderna Museum i Stockholm, Centralsygehuset i Kristianstad, Landskrona Kunsthal, Kunsthallen Hishult, Universitet i Lund samt på Kalmar Kunstmuseum.

  Han levede ensomt i en ombygget stationsbygning uden for Svedala i Sverige, hvor han også arbejdede fra 1970’erne og frem til sin død.

   

  Foto: VARDE GARTEN

  VÆRKER AF KUNSTNEREN

  X