Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.

  Jørn Larsen (1926-2004)

  Jørn Larsen var en dansk billedkunstner fra København, der levede fra 1926 til 2004. Han kom i lære som håndværksmaler, og fik tegneundervisning. Senere tog han et semester på Det Kongelige Danske Kunstakademi.

  Han debuterede med sine første nonfigurative malerier på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1955, og har siden udstillet adskillige steder i ind- og udland.

  Han rejste ofte i Europa, især Frankrig, Spanien, Grækenland og Tyrkiet. Et ophold i Grønland i slutningen af 1960’erne fik stor betydning for hans videre arbejder, hvor han udviklede sort-hvide geometriske skulpturer i blandt andet marmor, granit og stål.

  Kunstneren udførte flere udsmykninger i sin levetid, heriblandt en stål-udsmykning til Odense Universitet, tre gulvfliser til Det Kongelige Teater, marmorgulvet i Københavns Lufthavn, glasvæggen i Ny Carlsberg Glyptotek, totaludsmykningen af Jelling Kirke og spejlbassinet til Thorvaldsens Plads i København.

  Jørn Larsen fik stipendier fra Statens Kunstfond, modtog Eckersberg Medaljen samt Thorvaldsens Medalje. Han var medlem af Grønningen og var Danmarks repræsentant på Biennalen i Venedig i 1993.

   

  Foto: Jelling Lokalhistoriske Arkiv
  Fotograf: Jørgen Kølle

  VÆRKER AF KUNSTNEREN

  X