Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.

  Keld Moseholm (1936-2023)

  Keld Moseholm var bosat i Bjerne ved Faaborg. Stedet var både bolig, værksted, udstillingscenter og skulpturpark.

  Han blev uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi, samt Det fynske Kunstakademi, hvor han senere blev underviser.

  Keld Moseholm står bl.a. bag byportene i Vordingborg, “Legende børn” og “Lisa” i Billund, skulpturen ved 3F’s hovedkontor i København og en række skulpturer på hjemegnen. Hans skulpturer er desuden repræsenteret i Australien, Brasilien, Bulgarien, Norge, Sverige, Schweiz og Monaco.

  Hele livet arbejdede han med skulpturen som en udtryksform, der tager afsæt i livet selv. Gennem et vedvarende arbejde med menneskekroppen, hvad enten det er børn, unge, voksne eller gamle, så formåede han at give menneskelivet et levende udtryk og en monumental skulpturel form.
  Det var det helt nære liv, der blev skildret, eftersom det var kunstnerens egen familie: børn og hustru, der var modeller for en lang række værker.

  I de seneste mange år var Keld Moseholm optaget af en udtryksform med den lille runde mand. En mere ekspressiv tilgang til formen – ofte med et humoristisk anstrøg. Det var mere en arketypisk nogle gange surrealistisk menneske skildring, som giver mulighed for at skildre forskellige grundtemaer i tilværelsen.
  Han var, trods sin alder, aktiv som billedhugger helt frem til sin død.

  Kunstneren modtog en række priser for sit kunstneriske arbejde, heriblandt hovedprisen ved skulpturudstillingen Sculpture by Sea i Sidney.

  Keld Moseholm var medlem af Den Fynske Forårsudstilling, Kunstnersamfundet og Billedkunstnernes Forbund.

  Kunstnerens hjemmeside

   

  Foto: Privat

   

  VÆRKER AF KUNSTNEREN

  X