Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.

  Paul Cederdorff (f. 1938)

  Paul M. Cederdorff blev uddannet på male- og skulpturskoler i Odense, København, Oslo og Schweiz. I 36 år arbejdede han som lektor ved Holstebro Gymnasium og HF i Billedkunst, indtil han lod sig pensionere i 2005. Siden da har han arbejdet intensivt med sin kunst. I dag bor og arbejder han i Mejdal ved Holstebro.

  Hans værker står nutidigt, formsikkert og med en fornemmelse for materiales energi. Paul Cederdorff er både maler, grafiker, keramiker og skulptør.

  I de tidlige ungdomsår kom han under stærk indflydelse af maleren Knud E. Skou og multikunstneren og provokatøren Jens Jørgen Thorsen, der ofte var gæster i barndomshjemmet i Holstebro. Allerede som 12-årig blev han optaget på Poul Rythers maleskole i Holstebro, og efterfølgende blev han uddannet som malersvend. Hans mester, der selv var en dygtig tegner, maler og fotograf, gav Paul Cederdorff frihed til at udvikle sig og støttede ham i hans kunstneriske udvikling.

  Kunsten kom til at fylde mere og mere derfor valgte han, at uddanne sig på Harald Isensteins tegne- og maleskole samt Harald Isensteins skole for Modellering og Skulptur, Auskou Jensens Tegneskole i København, Odense Malerskole, Det Fynske Kunstakademi ved Albert Elmsted og Kaj Kylborg, og ikke mindst Kunstgewerberschule der stadt Zurich, Schweiz. De mange rejser gjorde det muligt for Paul Cederdorff at møde mange prominente kunstnere, såsom Henry Moore, Alberto Giacometti og Brancussi, der inspirerede ham.

  I Sverige og Norge, som Paul Cederdorff har besøgt talrige gange, studerede han helleristninger og inskriptioner i sten, et fænomen, der har betydet en del inspiration i Paul Cederdorffs kunstneriske univers. Det har præget hans værker med en dimension af levende interesse for historie og anderledes kulturer.

  Paul M. Cederdorff vendte i 1964 tilbage til Holstebro og arbejdede som malersvend, mens han arrangerede udstillinger, bl.a. for kunstnergruppen “Ung Kunst”. Han var initiativtager til “Skolen for Experimentalkunst”, som arbejdede efter et internationalt tilsnit. Desuden oprettede han Den Grafiske Skole, samt en male- og tegneskole.

  I 1968 blev han tilknyttet Jyske Dragon Regiment i Holstebro som kunstkonsulent og fik til opgave gennem undervisning og udstillingsvirksomhed at tilføre dragonerne noget kultur.

  Kunstnerens hjemmeside

   

  Foto: Tommy Bay

  VÆRKER AF KUNSTNEREN

  X