Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.

  Per William Petersen

  Per William Petersen

  Per William Petersen (f. 1955) er danskfødt kunstner, -maler og billedhugger. Siden 2006 har han boet og arbejdet i Estland.

  Han har vundet adskillige priser i konkurrencer for offentlig kunst. Desuden modtog han i 2021 den eftertragtede estiske Ado Vabbe kunstpræmie.

  I 2021 udgav han bogen ”Woman in Fur. Selected works 1995-2020”.

  Om Per William Petersens arbejder skriver kunstkritiker Kaire Nurk:
  “Per William Petersens bevidst gennemførte livsskalaeksperiment. At udveksle et miljø, fyldt med visse hukommelsesmønstre, med et helt nyt miljø, totalt åbent for det uventede – er dybt fængslende. Hans værker giver altid et lille ryk, de berører altid følsomt noget i mennesket og i dets væsen. På denne måde bliver rækken af værker, der er samlet i denne bog, en overraskende og følelsesrig rejse til den menneskelige sjæl.”

  Kunstneren arbejder ofte med en teknik, han selv har udviklet gennem 15 år. Teknikken består af en kerne af birkefiner og MDF med en overflade af en hemmelig blanding, der sluttes af med flere lag mat lak. Metoden giver ham mulighed for at få en varieret dybde, strukturer, stoflighed og naturens overflader. Desuden giver det en kappe, der er utrolig stærk og modstandsdygtig. Det kan han opnå med denne teknik – som i øvrigt kræver masser af slibearbejde mellem hvert lag.
  Man finder derfor også sjældent noget af kunstneren, der blot er malet, for her opnår man ikke den samme stoflighed.

  Per William Petersen er medlem af Estonian Sculptors Union, Estonian Painters Association (EML), Estonian Artists Association (EAA), Fhv. medlem af Dansk Billedhuggersamfund (DBS),Tartu Artists Association, Sculpture Network Europe.

   

  Kunstnerens hjemmeside

   

  Foto: Privat

  VÆRKER AF KUNSTNEREN

  X