Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.

  Peter Brandes (f. 1944)

  Peter Brandes kunst, kredser ofte om temaer fra kristendommen og den antikke græske mytologi. Kunstneren har da også illustreret en række bøger, herunder blandt andet Homers Iliaden.
  Den autodidakte kunstner fik sit gennembrud i begyndelsen af 1980’erne på Galerie Moderne i Silkeborg. Hans tidligste værker tilhørte den ekspressionistiske strømning, men omkring midten af 1960’erne bevægede han sig mere over til det konkrete og geometriske udtryk. Hans værker er abstrakte og ofte i brunlige jordfarver.

  Siden sin ungdom opholdt han sig ofte i Frankrig, og i en længere periode valgte han at slå sig ned ved Skt. Victoire-bjerget og fordybe sig i et af Cézannes favoritmotiver. Inspirationen er også kommet fra den egyptiske, græske og arkaiske skulptur.
  I 1972 flyttede Peter Brandes igen til Frankrig, hvor han erhvervede det hus i Colombes uden for Paris, der tidligere havde tilhørt CoBrA-kunstneren Asger Jorn. Det var også i denne periode han forlod han konkrete billedsprog og genoptog det abstrakte og ekspressive.

  Fra slutningen af 1980’erne kom keramikken, skulpturen og glasmosaikken til at spille en større rolle blandt Peter Brandes udtryksformer.
  Inden for keramikken har han bevæget sig fra relieffer og mindre figurer til de store krukker, der efterhånden har antaget monumentale dimensioner og en højde på op til 5 meter.

   

  Foto: Privat

  VÆRKER AF KUNSTNEREN

  X