Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.

  Steffen Lüttge (1945-2016)

  Steffen Lüttge var en dansk autodidakt billedhugger, der oprindeligt var uddannet lærer. Han debuterede på Charlottenborg med en figurativ Janus-figur. Senere arbejdede sig dog mere hen mod et mere abstrakt udtryk. Inspirationen til sine skulpturer med de kvindelige abstrakte former, fandt han blandt andet hos modernister som Henry Moore og Jean Arp.

  Kunstneren arbejdede ofte i meget store formater. Hans motiver var ofte organiske, runde og harmoniske former, dels som udtryk for det erotiske, men også som association til hoveder eller masker. Den ydre form kunne være en skal i bronze, hvori en sprængning afslører gitter-lignende eller spidse elementer i sort jern.

  Steffen Lüttge havde en del ophold i Pietrasanta i Italien, Cuba og Venezuela. Herhjemme kan hans værker opleves i blandt andet Herlev, Greve, Hillerød og Helsingør.

  Han arbejdede som kulturkonsulent for Herlev Kommune, bestyrelsesmedlem (senere formand) i Billedkunstnernes Forbund og formand for Dansk Billedhuggersamfund. Derudover sad han i bestyrelsen for Charlottenborgs udstillinger i en årrække og for Frederiksborg Amts Kunstudvalg.

  I 1990 grundlagde han Rådvad Billedhuggerværksted og Bronzestøberi, sammen med sin kone billedhugger Stine Ring Hansen.

   

  Foto: Poul Rosenkilde Møller

  VÆRKER AF KUNSTNEREN

  X