Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.

  Anne Louise Blicher

  Billedkunstner Anne Louise Blicher (f. 1979) bor og arbejder i København, Berlin og Molini i Italien.
  Hun er uddannet i klassisk maleri fra Florence Academy of Art i Göteborg og Firenze samt har en post graduate i Fine Arts fra Kungliga Konsthögskolan i Stockholm.

  Hendes kunstneriske tilgang tager afsæt i en skulpturel malepraksis, hvor hun kombinerer klassiske maleteknikker med et rumligt og ofte vertikalt perspektiv baseret på en interesse for, hvordan kroppen relaterer til et værk, når det både er et maleri og en installation.

  Anne Louise Blicher arbejder researchbaseret inden for embodiment teori og kritiske plantestudier inspireret af plantelivets dynamikker såsom spiring, vækst og forfald, samt koncepter som invasive afgrøder, fremmed jord, geografiske grænser og naturens egne iboende geometriske, kvasi-krystallinske og entropiske strukturer.

  Kunstneren beskæftiger sig med stedsspecifikke observationer, som hun udfolder i tilsyneladende spejlinger og roterende symmetrier ved at anvende syntetiske renderinger og transskriptioner. Maleriet bruges som et metabolsk og terraforming instrument uden for det kropslige domæne igennem at re-konfigurere naturlige data og transformere landskaber til legemliggjorte miljøer.
  Hun er interesseret i ideen om det sublime i sin oprindelige betydning som værende i-patos (em-patisk) modsat romantikkens sublime, der ser naturen som almægtig.

  Anne Louise Blicher er inspireret af, hvordan teknologi genformer forestillingen om, hvad der skaber et miljø; hvad der er naturligt og hvad der er kodet/designet/virtuelt. Som sådan opfatter hun naturen som virtuel – ikke at forstå som falsk men som et grundlag; en sanset økologi af iboende strukturer og potentielle forbindelser, som kan aktiveres.

  Kunstnerens hjemmeside

   

  Foto: Privat

  VÆRKER AF KUNSTNEREN

  X