Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.

  Günther Förg (1952-2013)

  Günther Förg var maler, grafiker, billedhugger og fotograf. Han døde på sin 61 års fødselsdag i 2013, og var en af kunstverdenens fremtrædende tyske navne.

  Hans karriere begyndte i starten af 70’erne, hvor han studerede på kunstakademiet i München. Under sin uddannelse udviklede han en praksis, der næsten udelukkende var baseret på grå og sorte monokrome malerier. Disse tidlige undersøgelser af farven grå – viser starten på et livslang engagement i konceptualisme.

  Han har på et tidspunkt udtalt: “Grå er ingenting – ikke hvidt, ikke sort, men noget indimellem. Det er ikke bundet, men frit.” Senere indarbejdede kunstneren dog farver i sine monokrome serier, men hans brug af den grå farve repræsenterer et neutralt fundament, hvorfra han opbyggede sit oeuvre. Hans abstrakte stil var inspireret af den amerikanske abstrakte genre. Sidenhen tilførte han så skulptur, keramik, tegninger og fotografi til sin kunstneriske praksis.

  I forbindelse med Galerie Mikael Andersens 25 jubilæum i 2014, hyldede de Günther Förg med udstillingen Ubuntu. Kunstneren havde atelier i Neuchâtel i Schweiz.

   

  Foto: Kunst i Varde

  VÆRKER AF KUNSTNEREN

  X