Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.

  Hans Tyrrestrup

  Hans Tyrrestrup (f. 1944) er maler, grafiker og forfatter. Han har en akademisk baggrund, har base i Vestjylland og arbejder og udstiller internationalt

  Hans Tyrrestrup debuterede som maler i 1966, som lyriker i Hvedekorn i 1983 og deltog samme år på Kunstnernes Efterårsudstilling, hvor han senere blev censor.

  Hans billedkunst og digtning har fulgtes ad.

  De to hovedinspiratorer er Oluf Høst, som han mødte som dreng, og Asger Jorn, hvis kunst mødte ham i studietiden, cand.mag. i litteratur.

  Han har altid været optaget af andre kulturers kunst. Siden 2018 har han endvidere med sine malerier, akvareller og digte engageret sig i The Global Goals, FNs 17 Verdensmål. I vandskulpturen “Stormflod” i Arnbjergparken, hvor Hans Tyrrestrup stod bag den keramiske udsmykning, foregribes netop klimaudfordringerne i verden og dermed hans engagement i The Global Goals.

  Der er abstraktion, figurativ genkendelighed og historiefortælling i hans kunst. Især har de mange romersk-italienske legatophold bragt tydelig inspiration via etruskerne og Venusmotivet. Tyrrestrup er kolorist. Stilistisk kaldes hans kunst neobarok, og i oliemalerier, litografier, keramik, tegninger og ikke mindst vandfarve udtrykkes hans følsomme bevægelse fra det stærkt ekspressive til det sart-lyriske i akvarellen.

  Hans Tyrrestrups værker har været vist på talrige udstillinger i ind- og udland, og kunstneren er repræsenteret på museer og i samlinger. Han er medlem af danske og internationale sammenslutninger og står bag en række væsentlige udsmykninger.

  Udstillingsområdet er omfattende, bl.a. Paris, London, Edinburgh, Riga, Washington DC, Carlow, Nice, Ljubliana, Grenoble, Skt Petersborg, Firenze, Bilbao, Stockholm, Krakow, København, Kaunas, Torino, Jerusalem, Rom, New York.

   

  Kunstnerens hjemmeside

  VÆRKER AF KUNSTNEREN

  X