Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.

  Jørgen Haugen Sørensen (1934-2021)

  Jørgen Haugen Sørensen var en af Danmarks mest betydningsfulde billedhuggere, og han var lillebror til billedkunstneren Arne Haugen Sørensen. Siden sin ungdom opholdte han sig og arbejdede en del i udlandet, blandt andet i Paris og Verona. 

  Som 15-årig begyndte han i lære hos en gips- og pottemager i København. Allerede her viste han en enestående evne til at formgive. Som 19-årig udstillede han tre skulpturer på Charlottenborg i København. Herefter startede en lang og produktiv karriere som billedhugger.

  Efter at have besøgt flere bronzeværksteder og marmorbrud i Italien, begyndte han at arbejde med sten i et geometrisk formsprog, men stadig med et ekspressivt udtryk. Kunstneren er især kendt for sine senere ekspressive dyre- og menneskefremstillinger i ler, som for eksempel hans tidlige slagterscener.

  Mange af hans skulpturer handler om døden og mens vi venter på døden. Han havde et ønske om at formidle et sprog / en fortælling med sin skulpturer – en fortælling, der er blevet mere tydelige med årene.

  Jørgen Haugen Sørensen udførte flere udsmykningsopgaver over hele verden, blandt andet på Sankt Hans Torv på Nørrebro i København og i Københavns Domhus. Han udstillede adskillige steder i ind- og udland, og har haft separatudstillinger på Thorvaldsens Museum, Cisternerne i København, Statens Museum for Kunst og Louisiana, Museum for moderne Kunst i Humlebæk, blot for at nævne nogle få.

  Han modtog flere priser og hædersbevisninger, herunder Eckersberg Medaljen, Thorvaldsen Medaljen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.
  Jørgen Haugen Sørensen var medlem er kunstnersammenslutningerne Decemberbristerne, Grønningen og Veksølund Skulpturpark på Sjælland.
  Han boede og arbejdede i Pietrasanta i Toscana indtil sin død.

  Kunstnerens hjemmeside
  Film om kunstneren

   

  Foto: Salvatore Mazza

   

  VÆRKER AF KUNSTNEREN

  X