Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.

  Jonas Hvid Søndergaard (f. 1977)

  Jonas Hvid Søndergaard bor og arbejder i København. Han er uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvor han tog sin afgang i 2005. Forinden da gennemførte han en toårig uddannelse AKI ArtEZ Academy for Kunst og Design i Holland.

  Kunstneren har haft flere solo-udstillinger på bl.a. Himmerland Kunstmuseum, Bendixen Contemporary Art, Randers Kunstmuseum, Rohde Contemporary og Banja Rathnov. Derudover har også adskillige gruppe-udstillinger på CV’et.
  Jonas Hvid Søndergaard har modtaget flere priser og legater fra bl.a. Statens Kunstfond, Københavns Kommunes Kunstfond, Ny Carlsberg Fondet og Niels Wessel Bagges Kunstfond.

  Han undersøger i sine billeder, hvordan det hele hænger sammen, hvordan universets byggesten er struktureret. Det folder sig ud i grafiske strukturer af geometriske former, der forsøger at skabe balance i maleriet og i et større perspektiv i naturen og universet.

  Jonas Hvid Søndergaards værker sammentænker videnskabelige og spirituelle spørgsmål i en æstetik, der både er stramt geometrisk og ekspressiv.

  Kunstnerens hjemmeside

   

  Foto: Bjørn Bertheussen

  VÆRKER AF KUNSTNEREN

  X