Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.

  Lis Andersen (f. 1953)

  Billedhugger Lis Andersen er uddannet på Kunsthåndværkerskolen i Kolding, Faenza Institut for keramisk kunst i Italien og på Kunstakademiet i Carrara i Italien.

  Lis Andersen arbejder fortrinsvis i træ og sten, som hun selv tilhugger. Stilmæssigt har hun bevæget sig fra en poleret og organisk formet marmor med surrealistiske associationer til et mere arkitektonisk udtryk. Når hun arbejder med træ, er det oftest gammelt tømmer, og hendes kompositioner giver associationer til portaler, totempæle og sakrale monumenter.
  En rejse til Sydamerika stimulerede hendes interesse for det kultiske, og hendes forkærlighed for frontalitet kan godt sættes i forbindelse med interessen for egyptisk kunst.

  Kunstneren har udført en række udsmykningsopgaver såvel udendørs som indendørs, samt kunstprojekter i samarbejde med virksomheder.

  Lis Andersen har udstillet adskillige steder i hele landet, bl.a. på Galleri NB, Galleri Rasmus og Rundetårn, og hun deltager hvert år på September-udstillingen på Fanø Kunstmuseum.
  Kunstneren bor i den gamle bydel i Ribe sammen med sin mand billedhuggeren Ole Videbæk.

  Kunstnerens hjemmeside

   

  Foto: Privat

  X