Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.

  Ole Videbæk (f. 1947)

  Billedhugger og grafiker Ole Videbæk blev uddannet murersvend i 1970, hvorefter han blev uddannet som arkitekt ved Kunstakademiet i København. Her kom Sven-Ingvar Anderssons undervisning til at få stor betydning for ham, men den marxistiske teoretiseren på arkitektskolen medførte at han mistede lysten til at arbejde inden for sit fag. Derfor helligede han sig i stedet primært til skulpturer, hvor ofte menneskeheden var i centrum.

  Ole Videbæk bor i dag i den gamle bydel i Ribe med sin kone billedhugger Lis Andersen, der bl.a. har lavet skulpturen ”Åben Form” der står på Kirkepladsen.

  Hans tidlige grafiske værker afslører ved sit motivvalg kunstnerens baggrund som arkitekt, og hans skulptur har da også flere referencer til arkitekturen.

  Ole Videbæk har rejst en del og haft flere udlandsophold. Inspirationskilderne er da også ofte de egyptiske pyramider, nordiske oldtidsstensætninger, inkaernes templer eller middelalderens kirker.

  Selvom Ole Videbæk har deltaget på adskillige udstillinger og haft flere udsmykningsopgaver, så er en del af hans arbejder aldrig kommet længere end til skitsestadiet.

  Kunstnerens hjemmside

   

  Foto: Suzanne Andresen

  X