Join the Håndlavet newsletter. Be the very first to know about our limited arrivals, receive special offers and more.

  Ulrik Schiødt

  Udover vægmalerier har billedkunstneren Ulrik Schiødt (f. 1972) malet på lærred siden 1991. Han har haft adskillige atelierer og udstillinger, hvor debuten var på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1994. Forinden da gik han på Akademiet for Tegning og Design i København, hvor der var fokus på traditionelle tegneteknikker.

  Ulriks Schiødts malerier er fyldt med drømme og idéer, der finder deres plads i kompositioner, som både rummer det figurative og  abstrakte. Noget af inspirationen kommer fra et længerevarende ophold i Californien i starten af 1990’erne.

  Mange år med vægmalerier, street art og inspirerende rejser kulminerede i 1999, da Ulrik Schiødt malede værket “Evolution” med et format på 5×180 meter i København. Her var der plads til at visualisere den første del af livets oprindelse på jorden.

  De følgende år brugte kunstneren til at udføre flere vægmalerier i det offentlige rum og hos firmaer, scenemalerier til teatre, illustrationer til bøger og rejser.

  I perioden fra 2008 til 2011 boede kunstneren i Indien, hvor han stod for vægmalerier, trædesign og mosaikker på resortet The Mandala.

  Efter hjemkomsten til Danmark fortsatte Ulrik Schiødt sit virke, med flere store vægmalerier, herunder et 80 m2 stort vægmaleri på skolen ved Nordens Plads på Frederiksberg, “Evolution 2” på 470 m2 er malet i samarbejde med 6 andre street artists på to gavlmalerier ved Slagelse Station, vægmalerier på Roskilde Handelsskole, gavl og vægmalerier for Hundested Kino og Sølund i København. Senest er “Evolution 3” blevet malet i Göteborg.

   

  Kunstnerens hjemmeside

   

  Foto: Privat

  VÆRKER AF KUNSTNEREN

  X